Thursday, October 22, 2015

Pentingnya kalsium semasa hamil untuk hari2 mendatang

Bismillahrrahmannirrahim

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Bersua lagi dalam posting saya yg seterusnya.. excited betol saya, pengedar Shaklee Temerloh anda, nk berkongsi maklumat yg diperolehi tentang pentingnya kalsium semasa hamil.. bukan apa, itukan ilmu utk semua. Misi saya kan adalah utk membawa anda2 semua ke arah kehidupan yg lebih sihat dan bermakna hehe..

Posting sebelum ni saya perkenalkan produk Shaklee bernama OsteMatrix dan semalam saya telah terbaca satu artikel berkenaan kalsium dalam badan ibu.. yg menunjukkan pentingnya kalsium semasa hamil.. so, let's read it ye..

"Kenapa ibu2 akan mengalami sakit lutut dan sendi2?
ALLAH telah meletakkan bayi di dlm rahim wanita dlm cecair jus yg sgt masin. Ini adalah utk menjadikan ia ringan dan pd masa yg sama, memudahkan makanan utk smpi kepada bayi itu melalui tali pusat."


"Apabila si ibu tidak makan, bayi itu tidak akan kelaparan kerana terdapat kelenjar2 pada tali pusat yg akan mencairkan gigi dan tulang si ibu utk menggantikan makanan. Disebabkan itu, apabila mencapai usia tua, sendi2 dan lutut ibu akan mudah sakit." 


Nahhh... jelas ye ibu2 dan para wanita sekalian, betapa pentingnya kalsium semasa hamil utk hari2 mendatang. Bukan hanya ketika hamil dan semasa muda nih (sbb sy pun blom mengalami lagi sakit sendi n lutut hehe) namun utk hari tua kita nnt.. 

Ni, saya nk kenalkan pd anda, ibu2 yg prihatin dan sedar betapa pentingnya kalsium semasa hamil, set premium utk pre dan post-natal.

X salahkan utk bersedia lbh awal kerana anda2 dah tahu kan pentingnya kalsium semasa hamil utk hari2 mendatang dan tua nnt.. bak kata pepatah sediakanlah payung sebelum hujan.. haaa kalau dah hujan br nak cari payung, dah terlambat dah anda2 sekelian.. dh kuyup.. dh lencun..

Jadi, marilah melangkah ke arah kehidupan yg lebih sihat dan bermakna bersama saya, Karmila Karim, pengedar Shaklee Temerloh anda. Hubungi saya ye di 019-9819196

Salam sayang,

Karmila Karim

Pengedar Shaklee Temerloh, Mentakab, Chenor dan kawasan2 sekitarnya

SID: 1202482

019-9819196

No comments:

Post a Comment