Monday, March 7, 2016

ESP Shaklee, Sumber Protein Terbaik (PART 2)

Assalamualaikum dan dalam sejahtera

insya Allah hari ni Stokis Shaklee Temerloh ni akan sambung semula entry yang lepas berkaitan ESP Shaklee, Sumber Protein Terbaik di pasaran.. sebelum tu, dah Daftar Ahli Shaklee ke belum? haa cepat2 taip DAFTAR AHLI dan hantar ke 019 981 9196. Nak tahu Faedah Ahli Shaklee? aaa jangan malu jangan segan untuk kontek koi yak hihi

Dalam entri sebelum ini saya bercerita tentang kenapa protein daripada sumber tumbuhan lebih baik daripada protein daripada sumber haiwan. Hari ini saya akan bercerita tentang kelebihan ESP Shaklee yang mana menjadikan ia sumber protein terbaik di pasaran.
Tahukah anda bahawa kebanyakan produk2 berasaskan soya di pasaran sekarang adalah daripada soya yang telah dimanipulasi genetiknya? Apa yang tak bagusnya soya yang macam tu?

Well, bila kita dah ubah genetik sesuatu bahan, of course bahan tersebut dah jadi tak original. Proses perubahan tu yang melibatkan perubahan genetik tumbuhan agar ia cepat membesar, memanjangkan jangka hayat, mengurangkan risiko dijangkiti penyakit dan lebih besar daripada biasa.

Pendek kata, petani akan mendapat keuntungan di atas hasil tanaman yang lumayan itu.. tapi pengguna macamana pulak?

Shaklee ESP

Baka tumbuhan GMO adalah baka klon. Dihasilkan untuk merintang segala jenis penyakit dan segala jenis keadaan. lama2 ia akan jadi mutan, jadi super plant.

Mudarat produk2 GMO adalah sangat banyak. Antara kesan2 paling common akibat memakan tumbuhan/makanan yang dihasilkan melalui teknologi GMO adalah:

Shaklee ESP Non GMO
  • mudah kena alergik
  • mudah kena penyakit metabolik
  • antibodi badan rendah
  • kecelaruan hormon
  • mudah kena kanser
  • kemandulan (sterile)KELEBIHAN ESP SHAKLEE - 100% SOYA NON-GMO

ESP Shaklee diperbuat daripada 100% soya yang tidak dimanipulasi atau diubah genetiknya (NON GMO). 

Kacang soya yang digunakan untuk menghasilkan ESP Shaklee adalah organik, tiada hormon tambahan dan tiada bahan kimia. Ia juga dicuci menggunakan air berbanding kacang soya produk lain yang dicuci menggunakan alkohol. Jadi, kualiti kacang soya ini sangat2 terjaga dan 100% asli. 

Penghasilan ESP Shaklee juga melalui satu program saringan yang sangat2 ketat dinamakan sebagai Identity Preservation Program, di mana kacang2 soya ni dipantau dan dijaga dengan teliti daripada benih sehinggalah kepada penyimpanan dan terus kepada penghasilan ESP Shaklee. Program ini akan memastikan setiap kacang soya ini bebas daripada pendedahan perubahan genetik.

KELEBIHAN ESP SHAKLEE - MENGANDUNGI ASID AMINO LENGKAP 

Kenapa ESP Shaklee adalah sumber protein terbaik di pasaran? Kerana ia diperbuat daripada soya terbaik dan soya membekalkan 9 asid amino yang diperlukan oleh badan yang hanya boleh didapati daripada makanan.

Badan manusia ni memang menghasilkan 12 jenis asid amino yang diperlukan oleh tubuh badan secara semulajadi. Namun, badan kita memerlukan lagi 9 asid amino tambahan untuk melengkapkan keperluan asid amino dalam badan. Apa pentingnya asid amino? ermm... tak lengkap kesemua asid amino yang diiperlukan oleh badan, maka badan kita tidak dapat menghasilkan khasiat yang lengkap.

9 asid amino tersebut boleh didapati diet harian kita. setiap makanan yang kita makan (makanan organik ye.. bukan yang proses) memang membekalkan asid amino namun tiada satu pun makanan yang dapat memberikan kesemua 9 jenis asid amino sekaligus.. kecuali SOYA..
disebabkan itu, ESP Shaklee yng diperbuat daripada soya non-gmo adalah merupakan sumber makanan yang dapat membekalkan kesemua 9 jenis asid amino tambahan tersebut. tak perlu susah2 nak makan sampai 2 3 jenis lauk.. minum je 3 scoops ESP Shkalee, maka lengkaplah keperluan asid amino tersebut hehe..

KELEBIHAN ESP SHAKLEE - MENGANDUNGI ISOFLAVINES

Apa pulak isoflavines ni??? isoflavines merupakan fitokimia semulajadi yang dihasilkan hanya oleh tumbuhan. sebab itulah antara sebab kenapa protein daripada sumber tumbuhan lebih baik berbanding protein daripada haiwan.

isoflavines ini sangat bagus untuk mengawal keseimbangan hormon di dalam badan. selain daripada itu, ia juga dapat mengurangkan risiko kanser payudara dan prostat serta mengurangkan gejala menopaus.

Okay, cukup panjang entri tentang kelebihan ESP Shaklee ni dan sedikit jelaskan kenapa ianya adalah sumber protein terbaik di pasaran?

nak lebih jelas lagi? well, saya akan sharekan lagi dalam entri yang akan datang..

ep sebelum tu nak bagitau ni.. bulan March ni ESP Shaklee yang merupakan sumber protein terbaik di pasaran ni sedang dijual pada harga promosi.. rugi tau kalau tak grab peluang ni.. bila lagi nak mulakan kehidupan yang sihat? takkan nak tunggu dah sakit kan.. 


Hubungi saya ye..


Dah kenal belum Stokis Shaklee Temerloh? Jom berkenalan dengan koi. klik link ni ---> Stokis Shaklee Temerloh


Nak tahu Cara Detoks Mudah? Baca kat sini 


Baca Faedah Daftar Ahli Shaklee di sini --->
No comments:

Post a Comment