Sunday, June 26, 2016

📦📦MISTERI SEBUAH PARCEL📦📦

hari ni nak citer sikit sebuah kesah misteri. hihi misteri sangat kesahnya. aokme kena baca sampai habis. tapi sebelum tu, dah Daftar Ahli Shaklee ke belum? haa cepat2 taip DAFTAR AHLI dan hantar ke 019 981 9196. Nak tahu Faedah Ahli Shaklee? aaa jangan malu jangan segan untuk kontek koi yak hihi


wokeh berbalik semula kepada kesah misteri tu. kesah ni berlaku minggu lepas.. hari sabtu.. time tu turun ke kl untuk berbuka puasa bersama family mak sedara di semenyih n terus nk hntr abg ke klia2



dlm perjalanan tu ada cust dr temerloh wasap nk beli mealshake n esp.. rekemen punya rekemen lastly close deal utk 3 mighty gems n daftar ahli 😁😁




so mcm biasa ambiklah details n everthing.. n maklumkan pd beliau yg brg2 akan dipos hari  isnin n sy akan cod terus kpd beliau setelah brg smpi.. beliau ok dan bersetuju.. sy x nak shaklee hntr terus ke alamat rumah sbb nk jumpa beliau face to face.. baru boleh borak2 n explain sikit psl member kit n cara pemakanan produk yg dibeli.. aaa baru dpt beramah mesra merapatkan silaturrahim gittew 😎😎😎




time baca nama ayah beliau dh terdetik macam familiar.. tp x probe lebih detail n terus daftarkan online.. teruja pny pasal hihi.. tp x dpt nk beli brg2 sbb branch kl tutup.. xpelah.. mntk tlg sorg teammate #superstarshaklee yg kebetulan ada d hq utk belikan.. setel 2 perkara.. tinggal nk tunggu parcel smpi hr selasa n aturkan time utk cod ke rumah. siap, senyum lebar 😁😁😁




hari senin dpt plk perintah utk ke majlis ilmu di sekolah lain pd hari selasa. alamak 😲😲 sy tgh tgu parcel ni.. xpe, majlis ilmu tu dijangka berakhir by noon so sy boleh balik semula ke sekolah utk ambik. wokeh, no hal punya. bisa diatur ini semua.. bos bisnes sendiri la katakan 😉😉😉




so dgn hati yg tenang dan kompidennya sy pergi ke majlis ilmu tu.. parcel tu kalau smpi awal kat pejabat org xkan amik pun sbb nama atas nama org lain kan.. 




pkl 1 sy balik ke sekolah, selisih ngan lori gdex.. hati 🌸🌺🌻🌼.. yeay parcel dh smpi.. kompiden itu penting hahaha.. trus wasap cust td ngan tny bila dia free.. nk cod ni..cust pun reply dia kerja smpi pkl 530. kepala otak pun berpikir2 hurmm skrg bulan puasa, kalo hntr lps pkl 6 org tgh cbok prepare sungkey so baik cod malam nnt.. ada pluang bawak anak2 jln malam ni hihi.. ok dah set.. 




berjalanlah sy dgn lemah gemalai ke pejabat.. masuk je mata terus cari parcel atas kaunter. aik, xde? 😨😨 cari plk blkg kaunter.. xde jugak!! 😱😱 adess xkan x sampai plk? shaklee mmg slalu on time. beli sblm pkl 3 akan smpi hr esoknya.. uish mana ni.. apa plk nk ckp ngan cust.. tdk dah bg harapan 😧😧😧




langkah longlai ke bilik guru.. smbl tgn garu2 kepala yg x gatal.. mencari idea nk mntk maaf kat cust. kat bilik guru sdg ada kekecohan. ada sorg cgu senior ni cbok amik gambar sesuatu then berckp2 d telefon.. sy pergi ke meja sy yg sebetulnya setentang dgn meja cgu senior tu.. dia br selesai bercakap2 di telefon n berbincang ngan cgu meja sebelah. 




sy x berapa nk ambik kesah sbb x tau menahu tp bila dia sebut "shikin mmg ckp dia ada order shaklee tp alamat dia bg bukan alamat sekolah ni.." terus sy melompat n masa tu terus recall nama ayah cust sy yg familiar tu.. hahaha itukan nama suami cgu senior tu..n nama tu jugak familiar sbb sy pergi ke kenduri kawen cust sy tu 😂😂😂 aduuhh boleh pulak lupa.. kena banyak makan omega ni 




lepas sy terangkan pd akak tu dia pun gelak.. dia kata dia amik je parcel tu sbb nmpk nama anak dia.. bila dia tny anak dia, mati2 anak dia denied ada beli brg guna alamat sekolah. collegues yg lain gelak.. terungkai misteri parcel tu.. sy kata sy nk hntrkan parcel tu ke rumah dia mlm nnt tp dia x bagi. dia sendiri nak bawak balik sbb kesian sy nak keluar malam dgn 3 anak kecik... terima kasih k.maz 😘😘 semoga Allah mudahkan urusan k.maz..


aaa itulah kesahnya.. misteri kan parcel tu hihi.. anyway, jangan lupa untuk sms DAFTAR AHLI dan hantar ke 019 981 9196.


Dah kenal belum Stokis Shaklee Temerloh? Jom berkenalan dengan koi. klik link ni ---> Stokis Shaklee Temerloh


Nak tahu Cara Detoks Mudah? Baca kat sini 


Baca Faedah Daftar Ahli Shaklee di sini --->




3 comments:

  1. tragis betol. tapi hepi ending hihihi...

    ReplyDelete
  2. tragis betol. tapi hepi ending hihihi...

    ReplyDelete